header banner
Default

In augustus zal Bitvavo vijf nieuwe cryptocurrencies introduceren


Bitvavo app op mobiele telefoon voor scherm met koersen 

Het is al weer enige tijd geleden dat wij op deze website berichtten over Bitvavo, maar de grootste en meest populaire crypto-exchange van ons land heeft zeker niet stil gezeten afgelopen zomer. In de maand augustus zijn maar liefst 5 nieuwe crypto-munten toegevoegd aan het Bitvavo handelsplatform. Dit alles met als doel om jouw mogelijkheden als klant, om de cryptomarkt te bespelen, te vergroten.

Cryptocurrencies bij Bitvavo

VIDEO:

Het totale aantal te verhandelen cryptocurrencies bij Bitvavo komt daarmee op bijna 200. Hier zitten uiteraard alle grote bekende crypto’s bij, maar ook veel kleinere, maar zeker niet minder interessante, cryptoprojecten waar de meeste mensen nog nooit van gehoord hebben. Deze kleinere cryptoprojecten en hun bijbehorende tokens kunnen zeer kansrijk zijn er er kunnen grote winsten mee worden behaald. Er kunnen echter ook forse verliezen mee worden geleden. Het is dus aan te raden om goed zelf onderzoek te doen en je bewust te zijn van de risico’s, die bij kleinere cryptocurrencies vaak aanzienlijk groter zijn dan bij de grote bekende crypto’s.

Dat gezegd hebbende, laten we eens kijken welke crypto tokens het Bitvavo team dit keer heeft uitgekozen.

Sei (SEI)

VIDEO:

Sei (SEI) is een sectorspecifieke layer-1-chain, gebouwd op Cosmos, die is geoptimaliseerd voor trading. Sei belooft een razendsnelle transactie-afwikkelingen van 600 ms en 22.000 transacties per seconde. Het heeft zichzelf de “Gedecentraliseerde NASDAQ” genoemd vanwege zijn focus op het bieden van een CeFi-handelservaring met DeFi-tools.

Sei is een L1-keten die is gebouwd met één doel: de keten worden voor nieuwe gedecentraliseerde exchanges (DEX's) m.b.t. DeFi, NFT's en gaming. Het is gebouwd met de Cosmos SDK, waardoor het sectorspecifiek kan zijn en gericht op handel. In tegenstelling tot de app-specifieke blockchains (zoals dYdX of Osmosis) van het Cosmos-ecosysteem die een blockchain bouwen voor slechts één applicatie, is Sei een blockchain voor veel applicaties die zich allemaal binnen een sector bevinden: DEX-applicaties. Het streeft ernaar zijn ambitieuze doelen te bereiken met verbeteringen op drie hoofdgebieden: prestaties, beveiliging en interoperabiliteit.

Sei belooft een razendsnelle transactiefinaliteit van 600 ms. Dit zou Sei op één lijn brengen met of concurreren met gecentraliseerde beurzen (CEX's) in termen van het uitvoeren van orders, en beter dan de huidige DEX's op de markt. De snelle doorvoer van de blockchain is ook van cruciaal belang voor het native ordermatching-engine-model dat het traditionele AMM-handelsmodel moet vervangen. 

Space ID (ID)

VIDEO:

Space ID (ID) is een nameservicenetwerk voor verschillende blockchains. Gebruikers kunnen hun eigen web3-domein laten registreren op verschillende blockchains, zoals BNB Chain en Arbitrum. Ze kunnen ook verschillende domeinen verhandelen en beheren, vergelijkbaar met de Ethereum Name Service. Web3-domeinen zijn voor mensen leesbare namen die kunnen worden gebruikt om toegang te krijgen tot gedecentraliseerde applicaties (DApps), slimme contracten, NFT's en andere op blockchain gebaseerde bronnen. Een andere functie van Space ID is de Web3 Name SDK en API voor ontwikkelaars. Het vergemakkelijkt de integratie van web3-domeinfunctionaliteit in verschillende applicaties.

ID is het systeemeigen governance-token. Het werd gelanceerd op het Binance Launchpad-platform tijdens een zwaar overtekende veiling in maart 2023. ID is een governance-token waarmee houders kunnen deelnemen aan het governance-proces van het project.

ARPA Network (ARPA)

VIDEO:

ARPA Network (ARPA) is een gedecentraliseerd, veilig rekennetwerk dat is gebouwd om de eerlijkheid, veiligheid en privacy van blockchains te verbeteren.

ARPA was voorheen bekend als ARPA Chain, een privacybeschermend Multi-party Computation (MPC)-netwerk opgericht in 2018. ARPA Mainnet heeft de afgelopen jaren meer dan 224.000 rekentaken voltooid. De ervaring van de ontwikkelaars met MPC en andere cryptografie legde de basis voor het innovatieve Threshold BLS Signature Schemes (TSS-BLS) systeemontwerp en leidde hen naar het huidige ARPA-netwerk.

Randcast, een verifieerbare Random Number Generator (RNG), is de eerste applicatie die ARPA als infrastructuur gebruikt. Randcast biedt een cryptografisch gegenereerde willekeurige bron met superieure beveiliging en lage kosten in vergelijking met andere oplossingen. Metaverse, games, loterijen, NFT-minting en whitelisting, sleutelgeneratie en blockchain-validator-taakverdeling kunnen profiteren van de fraudebestendige willekeur van Randcast.

Singularity Net (AGIX)

VIDEO:

Singularity NET (AGIX) is een door blockchain aangedreven platform waarmee iedereen eenvoudig AI-diensten kan creëren, delen en er inkomsten mee kan genereren, dankzij de wereldwijd toegankelijke AI-marktplaats.

Via de SingularityNET-marktplaats kunnen gebruikers een grote verscheidenheid aan AI-services doorzoeken, testen en kopen met behulp van het eigen utility-token van het platform: AGIX. Bovendien vertegenwoordigt de marktplaats een uitlaatklep die AI-ontwikkelaars kunnen gebruiken om hun AI-tools te publiceren en te verkopen, en hun prestaties eenvoudig te volgen.

Het team achter SingularityNET was een pionier in de ontwikkeling van een AI die bekend staat als Sophia, die wordt beschreven als de "meest expressieve robot ter wereld". Het doel van SingularityNET is om Sophia in staat te stellen de menselijke taal volledig te begrijpen en door te gaan met het ontwikkelen van “OpenCog” – een AI-framework waarvan wordt gehoopt dat het uiteindelijk een staat zal bereiken die bekend staat als “geavanceerde algemene intelligentie”, d.w.z. kunstmatige intelligentie op menselijk niveau (of daarbuiten).

Radworks (RAD)

VIDEO:

Radworks (RAD) is een door de gemeenschap bestuurd netwerk dat nieuwe, veerkrachtige, toestemmingsloze technologieën bouwt en financiert om internetvrijheid te cultiveren. Het is de gemeenschap achter Radicle, een soeverein peer-to-peer-netwerk voor code-samenwerking gebouwd bovenop Git, en Drips, een peer-to-peer oplossing voor het delen en splitsen van fondsen, gebouwd op Ethereum. Radworks wordt beheerd door een gedecentraliseerd bestuurssysteem, mogelijk gemaakt door het $RAD-governancetoken. Het Radworks-project is opgericht door Monadic, een in Berlijn gevestigd softwarebedrijf dat werkt aan open-source software-samenwerking.

Na de lancering van $RAD in 2021 werd de Radicle Foundation opgericht om de ontwikkeling van het Radicle-project te blijven coördineren. Nu wordt Radworks volledig door de gemeenschap bestuurd en financiert het de ontwikkeling van twee open-sourceprojecten, Radicle en Drips.

Radworks is uniek in zijn sterke toewijding aan het bevorderen van vrijheid, privacy en decentralisatie op het gebied van technologie. Met een focus op het financieren en ondersteunen van de ontwikkeling van censuurbestendige en gedecentraliseerde technologieën, stelt Radworks bouwers en makers in staat om veilig en vrij samen te werken. Wat Radworks onderscheidt is de toewijding aan het cultiveren van een ecosysteem dat prioriteit geeft aan veerkracht, duurzaamheid en toegankelijkheid. Door de levensvatbaarheid van open source-alternatieven aan te tonen en technische principes hoog te houden, financiert Radworks niet alleen innovatieve projecten, maar werkt het ook actief aan het creëren van een cultuur die bevorderlijk is voor internetvrijheid en opereert op een manier die aansluit bij zijn waarden en organisatorische principes.

Conclusie

VIDEO:

Met bovenstaande 5 cryptocurrencies heeft Bitvavo weer een interessante uitbreiding gedaan op het bestaande crypto-assortiment. Ben je geïnteresseerd in het handelen in deze crypto's en heb je nog geen Bitvavo account? Open deze dan HIER. Eerst meer weten over Bitvavo? Lees dan onze uitgebreide Bitvavo review.

Sources


Article information

Author: Austin Daniels

Last Updated: 1704510241

Views: 1440

Rating: 3.8 / 5 (84 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Austin Daniels

Birthday: 1983-04-01

Address: Unit 3936 Box 9529, DPO AA 94877

Phone: +4063753982631180

Job: Article Writer

Hobby: Amateur Radio, Archery, Origami, Singing, Arduino, Rock Climbing, Playing Piano

Introduction: My name is Austin Daniels, I am a transparent, unyielding, rich, unguarded, bold, Determined, striking person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.